får

Fåren

Fåren på Ledinge gård ger ull, kött och skinn. Dessutom gör de ett strålande arbete med att hålla markerna öppna. Under sommarhalvåret spenderar de sin tid i mestadels naturbeteshagar, både på egen mark och arrende.

Våra olika får

 

Vi har valt att hålla oss med två olika slags fårbesättningar.

 

Gutefår - en av våra vanligare lantraser. Trevliga lugna får där både tackor och baggar har horn. Lätta lamningar med oftast bara ett eller två lamm.

 

Gotländska pälsfår - ger de klassiska skinnfällarna med glänsande grå lockar. Får i snitt två lamm per tacka. Mycket trevliga att valla på.

 

.

Lammkött till försäljning

 

Lammen betar på gårdens ängar och slaktas på ett mindre lokalt slakteri. Detta ger ett kött av bästa kvalité. Styckas efter önskemål, vakuumförpackas och märks upp. Slakt sker sen höst och ibland även vinter/vår.

 

 

Fårskinn till försäljning

 

Vi har skinn från lamm, tackor och baggar till försäljning. Olika storlekar, pälskvalitet och färger. Med lock eller utan, kort- eller långhåriga, vita och svarta samt alla grå nyanser däremellan. Kontakta oss för prisuppgift på just det du är intresserad av!

Öppna landskap

 

Betande lamm och får håller landskapet fint och öppet. På Ledinge gård vill vi att slaktlammen ska spendera sitt liv på gröna ängar. Vi väljer därför att ha lamning i huvudsak i mars/april och så fort det finns möjlighet får djuren gå ut på bete.

Copyright @ All Rights Reserved Ledinge gård